ADRESA: B-dul A.I. Cuza, nr. 3B, Slatina, Judetul Olt

Triplu eveniment de marcă la Biblioteca Județeană Olt "Ion Minulescu"

Lansare carte: 1."Jaf în paradis. Despre cunoaștere și hybris” - Cornel Niculae 2."Markela" - Thanas Medi, traducere Oana Glasu 3.Târg de carte organizat de Editura Eikon Bucureşti

Triplu eveniment de marcă la Biblioteca Județeană Olt "Ion Minulescu"!

În prezența a numeroși oameni de cultură, rude, prieteni și pasionați de lectură, prima lansare a fost cea a autorului Cornel Niculae, care și-a lansat volumul cu titlul “Jaf în paradis. Despre cunoaștere și hybris”.
Autor al mai multor volume și cu o activitate didactică laborioasă, Cornel Niculae s-a născut la Izvoru, județul Argeș și este absolvent al Facultății de Filosofie din București, promoția 1982. În anul 2003, obține titlul de doctor în filosofie, în cadrul Academiei Române, iar în 2011, devine doctor în științe ale educației, titlu obținut în cadrul Universității București.
În anul 2007, Cornel Niculae publică la Editura Didactica Press din Slatina următoarele volume: Noțiuni de etică, Introducere în studiul psihologiei, Valoare și sistem al valorilor la P. Andrei și H. Rickert.
Cea de-a doua lansare de carte a fost o traducere a romanului Thanas Medi, Markela, realizată de Oana Glasu, ambasador neoficial al literaturii albaneze în România, așa cum o descrie Valentin Ajder, directorul Editurii Eikon, București.
Romanul respectiv este al doilea care vede lumina tiparului și este o profundă, dramatică parabolă a pervertirii ființei umane sub dictaturi, în cazul dat, sub comunism.
În Salonul Artelor al Bibliotecii Județene Olt "Ion Minulescu", a avut loc și un Târg de carte, cu vânzare, organizat de Editura Eikon și Biblioteca Județeană Olt, în cadrul căruia zeci de volume au fost prezentate cititorilor, aceștia putând cumpăra titlul dorit.
Invitații acestui eveniment au fost Christian Crăciun și Vianu Mureșan, iar moderator, Valentin Ajder, directorul Editurii Eikon București, care au vorbit la superlativ atât despre volumele lansate, cât și despre autorii acestora.