ADRESA: B-dul A.I. Cuza, nr. 3B, Slatina, Judetul Olt

ZIUA CULTURII NAȚIONALE "EMINESCU DE-A PURURI – 170 de ani de la naștere"

Seria manifestărilor dedicate dimensiunii culturii noastre naționale și zilei de naștere a poetului nepereche Mihai Eminescu a avut loc sub genericul: ZIUA CULTURII NAȚIONALE/EMINESCU DE-A PURURI – 170 de ani de la naștere.

     Au participat elevii școlilor partenere: Școala Gimnazială Strejești, Școala Gimnazială Pleșoiu și Școala Gimnazială Curtișoara.
     Opera și personalitatea lui Eminescu au fost evocate la superlativ de elevii de la Palatul Copiilor din Slatina, de profesorul Constantin Voinescu, de Corul Voces Primavera, artistul local Dan Ţolu. Evenimentul s-a bucurat de prezența a numeroși oameni de cultură, a conducerii Inspectoratului Școlar Olt, a Centrului Cultural Olt, a directorilor de școli din județ și din Slatina.
     Biblioteca Județeană Olt "Ion Minulescu", împreună cu preșcolarii grupei mari ai G.P.P. "Ion Creangă", elevii clasei a III-a C ai Școlii Gimnaziale Nr. 3 și elevii clasei a IX-a G ai Colegiului Tehnologic "P. S. Aurelian" au marcat, printr-un amplu program artistic (recital de poezii, cântece, vizionare de basme și discuții libere), Ziua Culturii Naționale și Zilele Ion Minulescu ("Ion Minulescu - 139 de ani de la
naștere") și Mihai Eminescu ("Eminescu de-a pururi" - 170 de ani de la naștere).